søndag den 2. juni 2013

Rabarbercrumble med fynske rabarber fra haven


I Pinsen var jeg sammen med mine forældre i vores familiesommerhus i Dyreborg. Den stod på ren afslapning, hvor det gode vejr og den dejlige udsigt blev nydt i fulde drag. 

Inden vi tog afsted, fik jeg lige plukket nogle rabarber i mine forældres have. Rabarber er i sæson lige nu, sammen med alle mulige andre dejlige forårsgrøntsager som fx nye kartofler og asparges. 

For at det ikke blev for besværligt at bage i sommerhuset, vejede jeg alle tingene af på forhånd og puttede det i poser. På den måde, var jeg fri for at slæbe en masse ingredienser med : )



Ingredienser
Crumble: 
  • 100g hvede
  • 100g smør
  • 100g havregryn
  • 100 g sukker
  • Brugte også nogle hakkede mandler
Fyldet:
  • Masser af rabarber, da de svinder meget ind. (Jeg havde plukket lidt for lidt : ( )
  • Rørsukker ( alt efter hvor surt eller sødt man vil have det, og alt efter hvor mange rabarber man bruger. 
  • lidt majsstivelse
  • 1 stang vanilje
Fremgangsmåden
sukker, vanilje og majsstivelse blandes sammen. Rabarber vaskes og skæres i skiver. De lægges i et smurt ildfast fad og drysses nu med sukker/vanilje blandingen. Jeg gav dem ca. 10 min ved 180 grader i alm. ovn. 
Til crublen skæres smørret i tern og blandes med havregryn, mel, sukker og nødder. Det skal nu nulres sammen, så det ligner revet ost.
Crumblen fordeles over rabarberne og bages nu igen ved 180 grader indtil crumblen har fået en let gylden farve. 
Vi spiste kagen med velbehag sammen med lidt cremefraiche. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar