torsdag den 22. november 2012

Mini Mazariner




Her den anden dag kom jeg i tanke om, at jeg havde en glemt luksus ingrediens liggende, nemlig en hel rulle marcipan : D
Så jeg gik i tankeboksen for at finde på noget lækkert at lave. Det blev så til små mazarintærter, for så kunne jeg nemlig også prøve mine små fine forme, som jeg fandt i en genbrugsbutik til sølle 10 kr ; )
Jeg bruger ikke alt marcipanen i opskriften. Tænker nemlig at den lille rest skal bruges en anden dag til bagte æbler med marcipan, som også smager fantatisk..  



Ingredienser
Bund:

  • 220 g mel
  • 1 lille æg
  • 120 g smør
  • Lidt koldt vand 

Fyld:
  • 260 g marcipan
  • 160 g sukker
  • 3 små æg
  • ca. 100 g smør
  • 2 tsk. vaniljesukker

Pynt:
  • Hakkede mandler eller andre nødder
  • Man kan evt. putte lidt smeltet chokolade eller nutella på toppen. 

Fremgangsmåden
Jeg startede med at lave dejen til bundene. Her skar jeg små stykker af det kolde smør ud i melet og æltede det med hænderne. Jeg bruger ikke min kitchen aid, da en tærtedej ikke må blive rørt for meget. Så hældes æg og lidt vand i og dejen æltes sammen til en ensartet klump, som så lægges på køl i ca. 30 min. 

Imens laves fyldet. Her skal min kitchen aid ikke snydes og jeg bruger piskeriset til den. Jeg river marcipanen og putter det op i skålen, hvor jeg tilsætter et æg. Efter lidt tid, tilsætter jeg et til og lidt efter igen det sidste æg. Nu tilsættes smør, som igen er skåret ud i små stykker og vaniljesukkeret tilsættes også. Massen piskes godt igennem. 

Når dejen er kølet ned, skal den rulles ud på bordet. Her brugte jeg lidt mel, så den var lettere at arbejde med og ikke hang fast. Jeg bruger dernæst et glas til at stikke cirkler ud med. Glasset skal være lidt større i omkreds end formenes.
Når formene er belagt med dej, lægges fyldet i og de drysses til sidst med hakkede mandler. 
Bages ved 175 grader i 30-35 min. 

Jeg har aldrig bagt mazariner før, men synes at resultatet blev ret godt. Bunden smagte ikke rigtig af noget, så en anden gang ville jeg tilsætte lidt flormelis eller lidt salt. Det er smag og behag og op til en selv, om det ville blive for sødt eller for salt. 




Velbekomme : D 


1 kommentar: